روغن

روغن گلرنگ و سلامت پوست و مو

گلرنگ یا کاجیره گیاهی بومی ایران و از خانواده گل مینا است. این گیاه خواص دارویی فراوانی دارد و به عنوان زعفران تقلبی نیز شناخته می شود. گلرنگ در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان جهت استخراج روغن کشت می شود. روغنی که از دانه های این گیاه به دست می آید یکی از کم ضررترین روغن‌ها است و در طبخ غذا استفاده میشود. اسیدهای چرب اشباع نشده و طعم پایدار در دمای بالا از مزیت های روغن گلرنگ می باشد.  از این روغن علاوه بر پخت و پز در زیبایی و سلامت پوست و مو نیز استفاده می شود.

با ما همراه باشید تا با خواص این روغن ارزشمند آشنا شویم.

مراقبت از پوست با روغن گلرنگ

روغن گلرنگ سرشار از امگا6 (اسید لینولئیک) می باشد. امگا6 در بدن تولید نمی‌شود و باید از طریق مواد غذایی جذب شود. کمبود این ماده مغذی سبب پوسته پوسته شدن، خشکی و خارش پوست می شود. جذب میزان کافی این ماده ارزشمند باعث هیدراته شدن پوست و حفظ رطوبت آن می شود. استفاده مداوم از روغن گلرنگ بر روی پوست به درمان زخم های پوستی، جلوگیری از ایجاد آکنه و کاهش التهاب‌های پوستی کمک میکند.

این روغن سرشار از آنتی اکسیدان است. علاوه بر از بین بردن رادیکال‌های آزاد و کاهش اثرات ناشی از جذب اشعه های مضر خورشید به جوانسازی پوست نیز کمک میکند.

هچنین این روغن سرشار از ویتامین E می باشد. درصد ویتامین E موجود در آن از روغن زیتون نیز بیشتر است. ویتامین E باعث جوانسازی پوست، کاهش اگزما، کنترل پسوریازیس و کاهش اثرات اشعه های مضر خورشید می شود. وجود مقادیر بالای این ویتامین در روغن گلرنگ باعث شده است که شرکتهای تولید کننده لوازم آرایشی وبهداشتی از آن در تولید انواع محصولات خود استفاده کنند.

روش مصرف

+ هر شب قبل از خواب چند قطره از این روغن را بر روی پوست تمیز خود بمالید. صبح روز بعد با آب صورت خود را بشویید.

+ درمان آکنه: به یک قاشق غذاخوری روغن گلرنگ، سه قطره روغن اسطوخودوس اضافه کنید. با استفاده از یک توپ پنبه ای مقداری از این ترکیب را بر روی نواحی دارای جوش بمالید. پس از گذشت چند ساعت با استفاده از یک شوینده مناسب پوست خود را بشویید.

+ جلوگیری از جوش: به سه قاشق غذاخوری روغن گلرنگ، 10قطره روغن سرو کوهی اضافه کنید. هر شب قبل از خواب مقداری از این ترکیب را بر روی پوست تمیز خود ماساژ دهید. میتوانید روز بعد صورت خود را با فوم یا ژل مخصوص شستشوی صورت بشویید.

مراقبت از مو با روغن گلرنگ

یکی از اصلی ترین خواص روغن گلرنگ درمان ریزش مو و تقویت آنها می باشد. علاوه بر امگا6 این روغن حاوی اسید استئاریک نیز می باشد. امگا6 موجود در این روغن فولیکول‌های مو را تقویت میکند. اسید استئاریک موجود در آن چربی و آلودگی های عمیق فولیکولهای مو را پاک میکند و باعث افزایش رشد موها می شود. همچنین این روغن یک نرم کننده عالی برای رشد موها محسوب می شود. استفاده مداوم از این روغن باعث نرمی، لطافت و درخشانی موهای شما می شود. همچنین این روغن با درمان شوره و حفظ سلامت پوست سر به رویش موهای سالم و پرپشت کمک میکند.

نحوه مصرف

مقداری از روغن گلرنگ را با روش بن ماری گرم کنید و یه آرامی بر روی پوست سر و ریشه موها ماساژ دهید. ماساژ پوست سر به جذب بهتر روغن و افزایش گردش خون پوست کمک میکند. با استفاده از یک کلاه حمام موهای خود را بپوشانید و پس از گذشت 3 ساعت آنها را بشویید.

هشدار

+ قبل از استفاده از روغن گلرنگ بر روی پوست صورت، مقداری از آن را بر روی پوست داخلی بازو بمالید. درصورت عدم بروز علائم حساسیت زا مانند التهاب، جوش، قرمزی، خارش و … می‌توانید بر روی پوست نواحی حساس بدن نیز استفاده کنید.

+ در دوران بارداری و شیردهی با اجازه و مشورت پزشک خود استفاده کنید.

روغن زیتون

روغن اسطوخودوس

اشتراک این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *